Montserrat Pallarès

És professora titular a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Departament de Geografia. Actualment, la seva recerca se centra en la intersecció entre Geografia Urbana, Sistemes d’Informació Geogràfica i Benestar Social.

Pallarès ha realitzat treballs de camp a Espanya, específicament a Barcelona i els Pirineus. Va començar la seva recerca en la indústria de l’automòbil a Espanya, amb la qual va fer la seva tesi doctoral. La seva recerca després es va moure en diferents temes dins de la Geografia Econòmica, tals com l’estudi de conglomerats econòmics i la lleialtat espacial de l’activitat econòmica en àrees rurals, taxonomia d’àrees, gènere i capital social, i nova economia a les ciutats.

Actualment es troba involucrada en l’estudi de la relació entre planificació urbana i benestar social, analitzant la provisió de serveis i la població en els clàssics excel·lents de la planificació urbana com el Pla d’Expansió Urbana de Barcelona d’Ildefons Cerdà.

Pallarès ocupa càrrecs administratius a la seva universitat; sent durant alguns anys vicerectora i vicedegana de la Universitat Autònoma de Barcelona. En general, ensenya Geografia Econòmica i Anàlisi Espacial en cursos de postgrau i pregrau.

La seva publicació més recent és un estudi crític, en coautoria, sobre les xarxes socials com a la columna vertebral del treball de les dones al Pirineu català. Això es va publicar en l’European Urban and Regional Studies, el 2017.

#FENTLINDI