Mariana Mazzucato

Catedràtica en Economia d’Innovació i de Valor Públic
Directora de l’Institut per a la Innovació i el Propòsit Públic (tardor 2017)
University CollegeLondon

La Dra. Mariana Mazzucato és catedràtica en Economia d’Innovació i de Valor Públic a la University College London(UCL), on està establint el nou Institut per a la Innovació i el Propòsit Públic, efectiu a la tardor del 2017. També és l’autora de l’exitós llibre El Estado Emprendedor (Anthem2013; Public Affairs, 2015) que figura a la llista de Llibres de l’any2013 del Financial Times. A més ha estat guardonada amb el premi SPERI d’Economia Política de 2014 i el Hans-Matthöfer-Preis de 2015. El 2013va ser nomenada una de les tres millors pensadores sobre la innovació al NewRepublic.

Mazzucato ha aconsellat a polítics d’arreu del món en temes de creixement i innovació i actualment és membre del Consell d’Assessors Econòmics del Govern d’Escòcia, del Consell d’Economia de la Innovació del Fòrum Econòmic Mundial i del Panel Assessor del Fons d’Innovació de Finlàndia (SITRA). També està duent a terme diversos projectes d’investigació, alguns finançats per empreses com la NASA.

Alhora està coeditant el llibre Repensem el Capitalisme: Economia i Politiques per un Creixement Inclusiui Sostenible (WileyBlackwell, juliol 2016). Finalment, està escrivint el llibre El valor de Tot, que serà publicat per Penguin Allen Lane aquest any.

#FENTLINDI