Mariana Mazzucato: “Cal deixar enrere el model d’emprenedoria únicament empresarial per avançar cap a un model emprenedor on l’Estat també lideri la innovació i el creixement econòmic”

L’Ajuntament de Viladecans celebra la segona trobada anual sobre indústria i innovació

Mariana Mazzucato, Xavier Ferràs, Luis Ruiz-Ávila, Elisa Martín, Guillermo Dorronsoro, Pere Condom, Manuel Cermerón i José Manuel Leceta han participat a l’IND+I 2017

Viladecans, 26 d’abril de 2017 – L’IND+I 2017, la segona edició de la trobada anual sobre indústria i innovació referent a Catalunya i a Espanya, ha reunit avui a figures capdavanteres del món empresarial, tecnològic i acadèmic, al Delta Business Center de Viladecans, per ajudar a pensar i a discutir sobre el present i el futur de la innovació i la indústria a Catalunya i a Espanya. L’edició d’enguany s’ha centrat en la discussió i divulgació de tendències globals i innovacions industrials, així com en les noves polítiques que les poden impulsar.

La protagonista principal ha estat la Dra. Mariana Mazzucato, Catedràtica en Economia d’Innovació i de Valor Públic a la University College London, on està establint el nou Institut per a la Innovació i el Propòsit Públic. Mazzucato, autora de l’exitós llibre El Estado Emprendedor, ha parlat de la teoria sobre el rol emprenedor de l’Estat i de l’estratègia empresarial orientada a missions. Segons Mazzucato: “el gran repte del futur consistirà en deixar enrere el model d’emprenedoria únicament empresarial per avançar cap a un model emprenedor on l’Estat també lideri la innovació i el creixement econòmic”.

Altres ponents, com ara Xavier Ferràs, Degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic, ha parlat de la creixent tendència cap a la robotització en tots els àmbits de la vida. “En l’actualitat la intel·ligència artificial és capaç de resoldre problemes estratègics d’una manera més ràpida i avançada que els humans”. Segons Ferràs: “de moment, la intel·ligència artificial no és capaç d’actuar amb el component de l’emoció”. En aquest sentit, Elisa Martín, Directora de Tecnologia i Innovació d’IBM Espanya, Portugal, Grècia i Israel, ha assegurat que “Serem capaços de diagnosticar malalties de salut mental a través de la intel·ligència artificial”.

Per la seva banda, Luis Ruiz-Ávila, Director General i Fundador d’Spherium Biomed, ha parlat sobre tendències tecnològiques i nous mercats en biosanitari. Ruiz-Ávila ha destacat que “a Catalunya es creen tres empreses biomèdiques cada mes”.

Així mateix, Guillermo Dorronsoro, Degà de la Deusto Business School, ha fet un repàs històric de com ens arriba la política industrial des del Regne Unit i quines són les perspectives de futur. “Els països avançats necessiten invertir, també en indústria del coneixement. No és una aposta senzilla, requereix emprendre des del sector públic conjuntament amb el privat”.

També han participat com a ponents Pere Condom, Director del Programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya; Manuel Cermerón, CEO de Suez Advanced Solutions Spain i Director d’Estratègia i Desenvolupament d’Agbar i José Manuel Leceta, Director General de Red.es. Els tres han fet reflexions sobre les tendències de futur, juntament amb Mariana Mazzucato.

Després de l’èxit de la primera edició, l’IND+I 2017 s’ha convertit en l’escenari per a la reflexió sobre el futur de la indústria i la innovació al nostre país i a escala global.