Luis Ruiz Ávila

Director general i fundador de Spherium Biomed

Com a soci fundador i director general de Spherium Biomed, la seva principal activitat és la captació de projectes d’origen acadèmic per al seu desenvolupament com a fàrmacs per a necessitats mèdiques poc satisfetes.

Ruiz Ávila és doctor en Genètica Molecular. Després de deu anys de recerca acadèmica a Espanya (Consell Superior d’Investigacions Científiques-CSIC, Universitat de Barcelona-UB) i als Estats Units (laboratoris Roche, Hospital Mount Sinai de Nova York), el 1997 va començar la seva trajectòria empresarial a Almirall, en gestió de projectes i desenvolupament de negoci.

El 2001 inicia la creació d’Advancell, una de les primeres spin-offs biotecnològiques, on va exercir de CEO des de l’inici fins al desembre del 2008, quan deixa el seu càrrec per crear Janus Developments, actualment Spherium Biomed. El 2002 va participar en la creació d’ERA-Biotech, com a CEO interí fins al 2004, quan va passar a ser President del seu Consell d’Administració fins a 2007. En els últims anys ha participat en càrrecs executius en diverses empreses biotecnològiques, entre elles Aquilón CyL, spin-off veterinària de la Universitat de León, que va obtenir el premi 5 Días del 2014 com a empresa innovadora sorgida de la universitat.

Va ser membre de la junta directiva d’Asebio entre el 2004 i el 2008. És fundador de CataloniaBio. Autor de més de 30 articles d’investigació en revistes internacionals de prestigi (Nature, PNAS, J.Neurosci) i traductor al castellà de llibres de text de referència especialitzats en biologia molecular i genètica.

#FENTLINDI