L’IND+I Science s’inaugura amb un concurs de premis a assaigs de recerca per a estudiants de doctorat

La plataforma IND+I Science neix per activar la generació de coneixement científic en l’àmbit de la innovació, la indústria i l’agenda de les ciutats sostenibles amb la intenció que hi participin totes les universitats catalanes

Aquesta tardor s’inaugura un nou concurs de premis de recerca per als estudiants de programes de doctorat d’universitats de Catalunya, que té com a objectiu activar la generació del coneixement científic en l’àmbit de la innovació, la indústria i l’agenda de les ciutats sostenibles. La iniciativa arriba de la mà de l’IND+I, la jornada anual de referència d’innovació i indústria a Viladecans, i del Institut Innovation and Public Purpose (IIPP) de la University College London, en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona.

D’aquesta manera, l’IND+I, el Pacte Industrial i el PEMB sumen esforços per reconèixer, divulgar i promoure l’aplicació de la recerca que es fa en les universitats catalanes o per estudiants catalana en universitats estrangeres. Tot i que s’han identificat més de 100 grups de recerca de disciplines molt diverses orientats als temes dels premis, les institucions promotores troben a faltar un espai aglutinador i, especialment, que faci la transferència de coneixement cap a les polítiques públiques.

És per això que l’IND+I Science vol ser un primer punt de trobada per aquest ecosistema d’innovació. Pretén fer un reconeixement a aquells projectes de recerca que adoptin un enfocament d’interès públic en la innovació, en la línia del model d’innovació per missions proposat per Mariana Mazzucato i el recentment creat Institute for Innovation and Public Purpose (University College of London) que ella dirigeix i des del que apadrina aquesta iniciativa. Cal recordar que IND+I Science és una iniciativa més que, igual que el club de lectura IND+I Club, deriva de l’IND+I, una jornada anual sobre innovació i indústria que promou l’Ajuntament de Viladecans.

A través de l’IND+I Science s’atorgaran 8 premis de 1.500 euros cadascun al talent local aplicat a resoldre reptes de futur. Es classificaran en 4 categories: agenda de les ciutats sostenibles (2 premis), innovació i indústria (2 premis), indústria verda per al creixement sostenible (2 premis), i polítiques d’innovació metropolitana (2 premis).

Els candidats han d’estar matriculats (en el moment de la presentació) en un programa de doctorat de qualsevol universitat catalana o, en el cas d’estudiants residents a Catalunya, també en qualsevol programa de doctorat universitari espanyol o estranger. El termini de presentació de sol·licituds és el 20 d’octubre de 2017. Per obtenir més informació detallada sobre els criteris podeu consultar les bases de l’IND+I Science.

Els candidats premiats seran convidats a presentar els seus assajos en un simposi on també hi haurà l’oportunitat de debatre els assajos amb investigadors sèniors i debatre amb representants governamentals i polítics d’alt nivell.

Podeu consultar les bases aquí.