Jon Mikel Zabala

És professor en el Departament d’Economia de la Universitat de Deusto a Sant Sebastià. Va rebre el doctorat en Projectes d’Enginyeria i Innovació l’any 2008 per la Universitat Politècnica de València, realitzat amb una beca de formació de personal investigador del Govern Basc. Durant la seva etapa predoctoral (2003-2008), va ser membre de l’Institut de Gestió de la Innovació i del Coneixement (INGENIO), institut mixt del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i de la Universitat Politècnica de València (UPV). A més, durant la seva formació predoctoral, va ser també investigador visitant en el Technical Research Centre (VTT) de Finlàndia.

L’any 2009, després de finalitzar el seu doctorat, es va traslladar com a investigador postdoctoral a CIRCLE (Centre for Innovation, Research and Competence in the Learning Economy) a la Universitat de Lund (Suècia), on va romandre fins a l’any 2013. En aquest any, va obtenir una beca Marie Curie que li va permetre integrar-se a la Universitat de Deusto, on posteriorment va passar a treballar com a professor contractat. És coordinador del programa de doctorat de la Universitat de Deusto en Competitivitat Empresarial i Territorial, Innovació i Sostenibilitat (CETIS), a més de dirigir el Diploma d’Especialització en Recerca en Management i Economia.

Els seus treballs de recerca se centren en les polítiques de ciència, tecnologia i innovació, la gestió de la innovació i l’ús d’indicadors per informar les avaluacions de polítiques públiques. Ha participat en diversos projectes de recerca regionals, nacionals i internacionals sobre aquests temes. Ha publicat els seus treballs en algunes de les més rellevants revistes científiques internacionals a la seva àrea de recerca, com Research Policy, R&D Management, Technovation, Scientometrics, o Science and Public Policy, entre d’altres. Com a docent, ha impartit docència en grau, postgrau i doctorat a diverses universitats europees i Llatinoamèrica.

Entre els reconeixements més significatius rebuts durant la seva carrera, destaquen el premi al millor revisor de la Regional Studies Association l’any 2009 o en Research Policy l’any 2016, el premi a la millor presentació en l’Science Eslam que va tenir lloc a l’Eu-SPRI Early Career Researcher Conference a Enschede l’any 2012, i el premi atorgat per la càtedra UAM-Accenture al millor article de recerca sobre “Innovació i recuperació econòmica” l’any 2016.

#FENTLINDI