1a sessió de l’IND+I Club

El passat 30 de març es va celebrar la primera sessió de l’IND+I Club, la xarxa de reflexió i intercanvi participatiu entre persones interessades en l’àmbit de la indústria i la innovació.

Vam començar la sessió amb Oriol Estela Barnet, coordinador general de l’Associació Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, qui va fer una interessant ressenya de “La estrategia del océano esquilmado”, de Nadya Zhexembayeva, especialista en lideratge i creixement sostenible. Estela va explicar que des del punt de vista de l’autora, la única via possible per que les empreses aconsegueixin avantatges competitius sostenibles és que adoptin l’economia circular en nous models de negoci.

“Liderar para el bien común”, de Luis Huete & Javier García va ser el segon llibre a presentar, a càrrec de l’Anna Maria Sánchez Granados, CEO d’ITIMES Advisers. Va destacar que “el que és bo pels individus i és bo per la societat acaba sent bo per les empreses i la política” i que “per això es necessiten lideratges amb intel·ligència i cor, raó i passió, objectius i missions”. L’Anna Maria va concloure remarcant que s’ha de treballar en l’educació per aconseguir aquests objectius.

L’última presentació va anar a càrrec de la Laura Capel Tatjer, consultora de Prysma. El llibre escollit va ser “PostCapitalism: A guide to our future”, de Paul Mason. “És necessari pensar en formes alternatives al capitalisme, basades en l’economia col·laborativa, l’economia verda i la tecnologia, assumint la capacitat actual de generar i compartir informació de manera gairebé gratuïta genera nous models de producció i treball fora del mercat que són la base del model postcapitalista”. Segons la Laura, el llibre ofereix línies mestres que poden guiar cap aquesta transformació, però també entén que ha d’haver-hi una base social que no sempre està clar com aconseguir-la.

Va ser una jornada on es va potenciar el debat, amb la dinamització de Jordi Garcia Brustenga, secretari tècnic del Consell Científic de l’IND+I, i el networking, acompanyat d’una Aigua de Mortiz ben fresca.

Pots gaudir dels resums dels llibres aquí. I si vols formar part de la xarxa de reflexió i intercanvi de l’IND+I Club, sigui per participar com a lector o per reflexionar entre amics, només t’has d’inscriure a viladecans.cat/INDIclub.